Apurin blogi

Uuden edessä - palveluneuvojan mietteitä

10.8.2020
"Kaikki unelmamme voivat toteutua, jos meillä on kylliksi rohkeutta tavoitella niitä." - Walt Disney

Opiskelijoiden ajatuksia palveluohjauksesta

7.8.2020
Tässä koottuna Apurissa harjoitelleiden opiskelijoiden ajatuksia.

10 palveluneuvojalta useimmin kysyttyä kysymystä

27.7.2020
Tähän blogitekstiin on kerätty useimmin Apurin palveluneuvojalle esitettyjä kysymyksiä ja linkit teksteihin, joista löydät vastauksen. Mikä muu kysymys kaipaa vielä mielestäsi vastausta?

Apurin kevät 2020

25.6.2020
Kevät 2020 oli myös Apurin arjessa hyvin erilainen kuin aiempina vuosina. Alkuvuosi lähti liikkeelle normaalisti pop up-toiminnan ja kasvokkain neuvonnan parissa. Kaikki muuttui kuitenkin maaliskuun puolivälissä...

Kesämuistio 2020

18.6.2020
"Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu." – Muumipappa

Milloin sinulta on viimeksi kysytty: mitä kuuluu?

15.6.2020
Muistathan kysyä läheiseltäsi, mitä kuuluu. Se voi tuntua pieneltä, mutta merkitä enemmän kuin tuhat sanaa!

Vertaistuki on arjen asiantuntijuutta

8.6.2020
Kun sairastut tai vammaudut, saat paljon tietoa ammattilaisilta. Etsit ehkä tietoa myös itse internetistä, mutta mistä tietää, mikä tieto on oikeaa? Mistä saat tietoa siitä, miten sairaus tai vamma vaikuttaa arkielämääsi?

”Että ehdittäisiin kuunnella ihmistä”

18.5.2020
Lounatuulet Yhteisötalossa pidettiin vuosi sitten 13.5. tilaisuus teemalla ”Selviytyjät palveluviidakossa”. Palataan hetkeksi tilaisuuden tunnelmiin, sillä aihe on erittäin ajankohtainen varsinkin nyt poikkeusaikana ja uuden edessä.

Miksi sairauspäiväraha­hakemus hylätään?

11.5.2020
"Päätöksiä ohjaavat sairausvakuutuslaki ja asetus sairausvakuutuslain toimeenpanosta. Päivärahaa hakevalla henkilöllä itsellään on ensisijainen velvollisuus osoittaa näyttö sairautensa vaikeudesta ja sen työkykyä rajoittavasta vaikutuksesta."

Järjestöt tarjoavat tukea ja neuvontaa erityisryhmille korona-aikana

20.4.2020
Turun kaupunki on kerännyt sivuilleen tietoa, miten eri järjestöt tarjoavat tukea ja neuvontaa erityisryhmille korona-aikana, mukana myös Apurin palveluneuvonta.

Miten toimia, jos olet tyytymätön omaan tai läheisesi saamaan hoitoon?

6.4.2020
Jokaisen oikeus ja velvollisuus on ilmoittaa kokemastaan tai näkemästään huonosta hoidosta tai kohtelusta. Kuinka siis toimia tällaisessa tilanteessa?

Toimeentulo, kun sairastuminen estää työnteon

31.3.2020
Kun ihminen sairastuu, tulisi keskittyä itsensä kuntouttamiseen ja lepäämiseen. Usein ahdistusta ja pelkoa herättää kuitenkin toimeentulossa tapahtuvat muutokset. Mistä saada riittävä toimeentulo, jos työn tekeminen ei ole mahdollista?

Kohtaamispaikat tukevat kävijöitään myös tänä poikkeuksellisena aikana

19.3.2020
Koronavirustilanne on vaikuttanut suuresti järjestökentällä ja monet toiminnot on siirretty etätyöksi. Myös kohtaamispaikat on jouduttu sulkemaan, mutta kohtaamispaikkojen työntekijät pyrkivät tukemaan asiakkaitaan muilla keinoin.

Suomessa eletään nyt hyvin poikkeuksellisia aikoja - miten toimia?

17.3.2020
Hallitus on eilen kertonut, että Suomessa otetaan käyttöön valmiuslaki. Tämä tulee vaikuttamaan meidän kaikkien elämään suuresti. Miten, sitä ei vielä täysin voida ymmärtää. Tässä joitakin perustietoja, kuinka tässä tilanteessa nyt tulee toimia.

Näillä 6 keinolla voit suojata aivojasi!

9.3.2020
Tällä viikolla vietetään kansainvälistä aivoviikkoa, joka muistuttaa aivoterveyden tärkeydestä teemalla "Vaali aivojasi". Aivot ovat elimistön herkin elin, jonka jo pienet häiriöt voivat vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun. Jokainen voi suojata aivojaan päivittäisillä valinnoillaan.