Apurin blogi

Kaikilla tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet onnistua elämässä

18.2.2019
Keskiviikkona 20.2. vietetään kansainvälistä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päivää. Edelleen tapahtuu syrjintää niin sukupuoleen, kansalaisuuteen kuin vammaan tai sairauteen perustuen. Moni ihminen jää myös sosiaaliturvan ulkopuolelle, koska ei osaa hakea itselleen kuuluvia lakisääteisiä tukia.

Mistä löydät sä ystävän?

14.2.2019
Kuka vain voi tuntea itsensä yksinäiseksi jossain vaiheessa elämäänsä. Ihminen kaipaa luonnostaan toista ihmistä lähelleen, jakamaan arkea. Ystävänpäivänä voit muistaa ystävääsi ja heitä, joilla ei ehkä ole yhtään ystävää.

Työmatkatapaturmien määrä on nousussa – inhimillinen kärsimys jatkuu vuosia

11.2.2019
”Olin menossa työvuoroon. Kaaduin polkupyörällä ylittäessäni tietä hieman ennen työpaikkaa. Havahduin siihen, että olin vatsallani polkupyörän päällä. Vasen jalkani oli solmussa polkimien kanssa. Kipu oli kova. Ilmat olivat pihalla keuhkoista, enkä pystynyt liikkumaan.”

Kohtaamispaikat tarjoavat yhteisöllisyyttä ja osallistumisen mahdollisuuksia

6.2.2019
Apurin palveluneuvoja on saanut tutustua hankkeen kautta useampaan järjestöjen ylläpitämään kohtaamispaikkaan. Käyntien aikana on välittynyt aito innostus, lämpö ja halu yhteisten asioiden eteenpäin viemiseen.

Palveluohjaus toimii kompassina palveluviidakossa

4.2.2019
Kun kaikki tieto menee nettiin, mihin ihmiset menevät? Isolle osalle ihmisistä on arkipäiväistä ja helppoa hoitaa omia asioita netin välityksellä, mutta kaikille näin ei ole. Sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvät asiat ovat myös usein vaikeaselkoisia ja monimutkaisia. Palveluohjausta tarvitaan, kun asiat ovat solmussa ja suunta hukassa.