Apurin blogi

Palveluohjaus toimii kompassina palveluviidakossa

12.8.2019
Kun kaikki tieto menee nettiin, mihin ihmiset menevät? Isolle osalle ihmisistä on arkipäiväistä ja helppoa hoitaa omia asioita netin välityksellä, mutta kaikille näin ei ole. Sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvät asiat ovat myös usein vaikeaselkoisia ja monimutkaisia. Palveluohjausta tarvitaan, kun asiat ovat solmussa ja suunta hukassa.

Kesämuistio

17.6.2019
Tällä viikolla vietetään valon ja keskikesän juhlaa, juhannusta. Suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kiinteästi esimerkiksi juhannussauna koivuvihtoineen, juhannuskokko ja juhannustanssit. Onko sinulla juhannusperinteitä? Teetkö taikoja tai valvotko koko yön?

Vertaistuki on arjen asiantuntijuutta

10.6.2019
Kun sairastut tai vammaudut, saat paljon tietoa ammattilaisilta. Etsit ehkä tietoa myös itse internetistä, mutta mistä tietää, mikä tieto on oikeaa? Mistä saat tietoa siitä, miten sairaus tai vamma vaikuttaa arkielämääsi?

Opiskelijan näkökulmaa palveluohjauksesta

27.5.2019
Harjoitteluaikanani Apuri-palvelukeskuksessa pääsin perehtymään palveluohjaukseen. Miltä palveluohjaus näyttää harjoittelun lopussa opiskelijan näkökulmasta? Millaista palveluohjaus parhaimmillaan on?

Miksi sairauspäiväraha­hakemus hylätään?

20.5.2019
"Päätöksiä ohjaavat sairausvakuutuslaki ja asetus sairausvakuutuslain toimeenpanosta. Päivärahaa hakevalla henkilöllä itsellään on ensisijainen velvollisuus osoittaa näyttö sairautensa vaikeudesta ja sen työkykyä rajoittavasta vaikutuksesta."

”Että ehdittäisiin kuunnella ihmistä”

14.5.2019
Lounatuulet Yhteisötalossa pidettiin maanantaina 13.5. tilaisuus teemalla ”Selviytyjät palveluviidakossa”. Paikalla oli lähes kolmekymmentä osallistujaa ja asiantuntijat Turun kaupungilta, Te-palveluista sekä Kelasta. Palautteiden perusteella erityisen tärkeänä pidettiin kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, mitkä toivat aiheen lähelle ja olivat ohjelman antoisin osuus. Kukapa muu osaisi kertoa paremmin palveluiden toimivuudesta kuin he, jotka niitä ovat käyttäneet. Myös tilaisuuteen osallistuneet kuulijat kertoivat kokemuksistaan väliinputoamisesta.

Helppo liikkua-viikko 13.-17.5.2019

13.5.2019
Invalidiliiton vuosittaista Helppo liikkua -viikkoa vietetään tällä viikolla, 13.–17.5.2019. Vuosittain, aina toukokuun kolmantena torstaina, vietetään Kansainvälistä esteettömyyspäivää, eli tänä vuonna 16.5.2019. Kansainvälisen esteettömyyspäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta esteettömyydestä sekä tehdä esteettömyyskysymykset näkyviksi.

Tänään vietetään Maailman astmapäivää

7.5.2019
Maailman astmapäivää vietetään vuosittain toukokuun ensimmäisenä tiistaina, eli tänä vuonna se osuu tälle päivälle, 07.05.2019. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta astmasta.

Tänään 6.5.2019 on Älä laihduta-päivä

6.5.2019
Älä laihduta-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 2010. Päivän tarkoituksena on kyseenalaistaa ja herätellä meitä pohtimaan painoon ja laihduttamiseen liittyviä pakkomielteitä. Ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa: kaikki me olemme tärkeitä ja arvokkaita ja hyväksyttyjä juuri sellaisena, kuin olemme!

Hauskaa vappua Apurin seuraajille!

30.4.2019
Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä.

Olethan huomannut, että Kelalla on oma sivusto asiakkaille

29.4.2019
Apurin blogi haluaa tuoda esille ratkaisuja Apurin asiakkaiden ongelmiin, antaa tietoa ajankohtaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista ja lisätä tuntemusta järjestöjen tarjoamista mahdollisuuksista. Kelan oma sivusto tuo esille Kelan toimintaa ja palveluita esimerkiksi oikeiden asiakashaastattelujen kautta.

Tiedätkö, mistä voit hakea apuvälineitä arjen tueksi?

24.4.2019
Oma toimintakyky voi alentua hetkellisesti tai pidemmäksi aikaa vamman, sairauden tai ikääntymisen vuoksi, jolloin erilaiset apuvälineet tai –laitteet voivat olla tarpeellisia toimintakyvyn ylläpitämiseksi tai edistämiseksi.

Hyvää pääsiäistä!

18.4.2019
Apuri-palvelukeskus on pääsiäisen vietossa 19.04.-22.04.2019.

Kelan päätöksestä valittaminen

15.4.2019
Voit hakea muutosta Kelan päätökseen tekemällä valituksen, mikäli päätös on mielestäsi virheellinen. Voit tehdä valituksen joko verkossa tai kirjallisesti. Huomioi valituksen määräajat: ne löytyvät päätöksen lopusta!

Allergiaviikko 8.-14.4. aloittaa allergiakauden

10.4.2019
Kevään ja kesän siitepölyt aiheuttavat runsaasti oireita allergisille. Joka toinen meistä kokee allergiaoireita jossain vaiheessa elämää. Allergiaviikolla jaetaan tietoa ja tukea allergiaoireista kärsiville. Allergioiden hoito ja ohjeistukset ovat muuttuneet kymmenen vuoden aikana paljon, joten tiedottaminen on erityisen tärkeää.