Ohjeistus tilojen käyttäjille

Tilojen käyttö
Lounatuulet Yhteisötalon tilojen vuokraaminen toimii itsepalveluperiaatteella, mikä tarkoittaa, että tilan vuokraaja huolehtii tilan tapahtuman jälkeen siistiin kuntoon, jotta seuraavan käyttäjän on mukava tulla tilaan. Tilan vuokra-aikaan tulee huomioida tilaisuuden valmisteluihin ja tilaisuuden jälkeiseen siivoukseen kuluva aika. Suosittelemme vähintään puolta tuntia ennen ja jälkeen tilaisuuden. Jos tilaa ei ole siivottu ohjeistuksen mukaisesti, peritään erillinen siivousmaksu 50€. Tilavaraaja on velvollinen korvaamaan kiinteistölle tai irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Turvallisuuden vuoksi tiloissa ei saa polttaa kynttilöitä. Lounatuulet Yhteisötalo on savuton kiinteistö. 

Tilan käyttöaika
Tila ja sen yhteydessä oleva keittiö on tilavaraajan käytössä vain varattuna ajankohtana, muina aikoina tila ja sen yhteydessä oleva keittiö ovat toisten käytössä.Vuokrattu tila ja sen läheisyydessä oleva keittiö välineineen tulee puhdistaa käytön jälkeen, vuokra-ajan puitteissa. Pöytiä ja tuoleja saa siirrellä omien tarpeiden mukaan kunhan kaikki palautetaan takaisin alkuperäisille paikoilleen. Käytäväalueet eivät kuulu tilavuokraan: Kokoustilan oven pitäminen kiinni mahdollistaa teille häiriöttömän tilaisuuden ja antaa kokoustilan läheisissä työhuoneissa työskenteleville työrauhan. Myöskään yhteiskeittiöiden pöytäryhmät eivät kuulu tilavuokraan muutoin kuin keittiön ja sen tarvikkeiden käytön osalta.

Tekniikka
Kaikissa tiloissa on langaton verkko käytettävissä ilman erillistä maksua. Kaikissa tiloissa on myös kiinteä esitystekniikka (näyttö tai dataprojektori), mutta ei tietokoneita: Otathan oman koneesi mukaan. Tiloissa on tai niihin on saatavissa myös fläppi- tai tussitaulu. 

Pihlaja-salissa on myös livestriimauksen mahdollistava esitystekniikka, äänentoistojärjestelmä sekä induktiosilmukka. Pihlaja-salin esitystekniikka toimii langattomasti ja parhaiten pc-koneilla. Ohjevideot esistystekniikan ja striimauksen käyttöohjeet, myös striimaus, löytyvät nyt osoitteesta www.lounatuulet.fi/verkkoon muiden verkkoympäristöön liittyvien ohjeiden tavoin

Esteettömyys
Yhteisötalon tilat ovat esteettömät ja kaikkiin tiloihin pääsee pyörätuolilla. Inva-wc:t löytyvät 1., 2. ja 4. kerroksesta. Talossa on myös lainattava pyörätuoli (2.kerros).

Keittiöt
Jokaisen tilan läheisyydestä löytyy keittiö, joka on tilavuokraajan käytössä vuokratun ajan. Jokaisesta keittiöstä löytyvät ja vuokraajien käytössä olevat tarvikkeet:

  • kahvin- ja vedenkeitin, mikro ja jääkaappi 

  • mukeja, lautasia, juomalaseja ja aterimia kunkin tilan maksimihenkilömäärälle (Pihlaja-salin yhteydessä olevan Lehmus-keittiön astiat riittävät aina 80 henkilölle ja sovittaessa 100 hengelle)

  • vesikannuja, kulhoja, pumpputermoskannuja yms.

  • tiskikone - astiat tulee pestä ja kone sammuttaa ja tyhjentää vuokra-ajan puitteissa

  • liesi ja uuni sekä pakastin löytyvät Lehmus-keittiöstä (Pihlaja-salin yhteydessä) ja Saarni-Tammi -tilojen keittiöstä

  • siivoustarvikkeita (rättejä, kuituliinoja lattioille, rikkaharja ja -lapio, tiskausvälineet yms.)

  • Tuothan mukanasi kuluvat keittiötarvikkeet kuten esimerkiksi suodatinpussit, servietit ja mahdolliset kertakäyttöastiat. Poikkeuksena Pihlaja-salin tilavarauksen kohdalla: teollisuuskahvinkeittimien isot suodatinpussit kuuluvat tilavuokraan.

Ovet
Rakennuksen ulko-ovi on auki ma-pe klo 8-20 ja kerrosten ovet klo 8-18 (sähkölukot). Sovithan tilavarausta tehdessäsi tarvittaessa ovien avaamisen tai mahdollisen laina-avaimen hakemisen. Ulko-ovea ei saa kiilata auki: oven aukipitäminen mahdollistaa taloon kuulumattomien ihmisten pääsyn tiloihin ja lisäksi se voi sekoittaa oven sähkölukituksen, josta tilavaraaja on tällöin korvausvastuussa.

Pysäköinti
Lounatuulilla ei ole omia pysäköintipaikkoja: kaikki ylätasanteella olevat paikat ovat kuukausivuokraajille varattuja paikkoja ja heidän käytössään myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Viestintä
Voit käyttää Lounatuulissa järjestämäsi tilaisuuden yhteydessä tunnistetta #lounatuulet ja vinkata siitä myös meille @lounatuulet 

Onnistunutta tilaisuutta Lounatuulissa!


Tarkistuslista tilaisuuden päätteeksi

Kokoustila
□ Sulje ja tarvittaessa palauta käyttämäsi tekniikka ja muut välineet paikoilleen.
□ Siirrä pöydät ja tuolit alkuperäisille paikoilleen.
□ Poista käyttämäsi fläppipaperit.
□ Pyyhi pöydät.
□ Puhdista lattioilta roskat ja tahrat.
□ Sulje täyttynyt roskapussi ja jätä keittiön ison roska-astian viereen.
□ Sammuta valot kokoustilasta ja sulje ovi.
Keittiö
□ Pese käyttämäsi astiat joko käsin tai tiskikoneella ja laita puhtaat astiat paikoilleen.
□ Puhdista pumpputermos ja katkaise kahvinkeittimistä virrat.
□ Pyyhi tasot.
□ Sulje täyttynyt roskapussi ja jätä keittiön ison roska-astian viereen tai vie ulos roskahuoneeseen.
□ Ota tuomasi elintarvikkeet mukaasi.
Ovet
□ Palauta mahdollisesti lainaamasi avain sovitusti.
□ Sulje kerroksen ulko-ovi (klo 16 jälkeen) ja varmista, että ulko-ovi menee kiinni.

Toivottavasti tilaisuutesi oli onnistunut. Kiitos myös, kun huolehdit yhteisten tilojen viihtyisyydestä!

Kokous-ja vastaanottotilojen tuntivuokrat.pdf